Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Обмін досвідом

📣 У департаменті освіти і науки Львівської ОВА спільно з представниками ЗДО обговорили впровадження Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту)

⠀⠀

Під час зустрічі з представниками дошкілля начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки ЛОДА Ірина Сислюк та головна спеціалістка відділу Любов Зеленко звернули увагу на основні тенденції розвитку дошкілля на Львівщині, а також окреслили подальші перспективи.

⠀⠀

Ірина Сислюк зазначила, що за останні роки вдалось досягти значно більшого охоплення дітей закладами дошкільної освіти. Разом з цим спостерігається спад народжуваності та зменшення кількості дітей, незважаючи на те, що на Львівщині живуть та навчаються багато осіб з інших областей країни.

⠀⠀

Для дошкілля дуже важливо дотримуватись принципів системності, цілісності й наступності для того, аби забезпечити зв'язок ЗДО та початкової школи, адже починати освіту дитини з першого класу – це те саме, що будувати будинок без фундаменту.

⠀⠀

Представники закладів дошкілля, які були присутні на нараді, виступили з пропозиціями переглянути посадові оклади директорів ЗДО, вихователів, логопедів та інших працівників; обговорили проблему тривалості відпусток для певних посад; наголосили на важливості забезпечення матеріально-технічною базою, необхідною для втілення освітніх програм.

⠀⠀

Директорка ЗДО №3 Леся Кондюх та директорка ЗДО с. Лапаївка Ольга Мота виступили із презентацією досвіду роботи їхніх закладів відповідно до Базового компонента дошкільної освіти.

⠀⠀

Директорка ЗДО № 94 (м. Львів) Оксана Шиян, вихователька-методистка ЗДО №4 (м. Городок) Дарія Строкач та вихователька-методистка ЗДО №166 (м. Львів) Людмила Михайлишин розповіли про забезпечення реалізації заходів «Програми розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки» у 2023 р. щодо впровадження інноваційних програм у дошкільній освіті Львівської області (програма «Зерно Любові» (духовно-моральне виховання); програма «Афлатот» (соціально-фінансова освіта); програма «Нехворійко» (фізкультурно-оздоровче виховання).

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *