Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Тренінг

Вихователем - методистом ЗДО №1 смт Щирець

проведено цікавий та пізнавальний тренінг

з педагогічним колективом

на тему "Що таке педагогічна творчість?"

Нове тисячоліття ставить нові виклики перед педагогами України: оволодіння сучасними технологіями навчання, кращими досягненнями педагогічного досвіду, вміння активно використовувати інформаційне середовище, раціонально сприймати інновації, системно мислити, мати творчі та наукові здібності, високу професійну компетентність.

Педагог повинен бути готовим до вмотивованої професійної діяльності, здатним працювати не лише по-новому, а й бути ініціатором інноваційних процесів, володіти педагогічною майстерністю, професійною культурою. Суттєвим у професійній підготовці педагога є готовність до зміни характеру взаємодії в навчально-виховному процесі.

Вчитель у процесі професійної підготовки має бути зорієнтованим на розвиток творчих можливостей учня, на взяття до уваги специфіки навчального процесу в 2 конкретних умовах професійної діяльності, усвідомлювати, що ефективність його праці пов’язана з позитивними змінами як у розвитку творчих можливостей учня, так і у його творчій педагогічній діяльності.

Педагогічну творчість учені розглядають як категорію педагогіки творчості і визначають як особистісно - орієнтовану розвивальну взаємодію суб’єктів навчально-виховного процесу (вчителя і учня), зумовлену специфікою психолого-педагогічних взаємин між ними, що спрямована на формування творчої особистості учня і підвищення рівня творчої педагогічної діяльності вчителя.

 

 

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *