Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Нарада

Підсумки методичного семінару керівників професійних спільнот психологічної служби Львівщини

🗓15 лютого 2024 року працівники кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» організувалиметодичний семінар «Структурна та системна модернізація психологічної служби системи освіти» для керівників професійних спільнот територіальних громад Львівського та Яворівського районів.

🔶️ Марія Васюник -Кулієва, головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, урочисто розпочала зустріч з нагородження грамотами та подяками департаменту освіти і науки переможців та лауреатів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми».

🔶️ Ігор Корнієнко, завідувач кафедри практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО, кандидат психологічних наук, привітав учасників семінару та зазначив, що в умовах війни першочерговими завданнями для фахівців психологічної служби мають стати заходи, спрямовані на стабілізацію психоемоційного стану та надання першої психологічної допомоги здобувачам освіти й педагогам закладів освіти.

🔶️Олена Стадник, завідувачка кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» КЗ ЛОР ЛОІППО, модераторка зустрічі, представила присутнім проєкт Концепції реформування психологічної служби системи освіти України на період до 2030 року та охарактеризувала вектори діяльності практичних психологів і соціальних педагогів щодо збереження психічного здоров’я та психосоціальної підтримки всіх учасників освітнього процесу.

🔶️Семінар, у формі методичного кафе, поєднав в собі інтерактивне спілкування, участь у панельній дискусії з питань організації психологічного та соціально-педагогічного супроводу професійних спільнот територіальних громад, обговорення алгоритму роботи спільнот фахівців психологічної служби.

🔶️Під час семінару керівники професійних спільнот Тамара Василишина, практичний психолог Жовківського ЗЗСО №2 І-ІІІ ст., та Світлана Купровська, практичний психолог Городоцького ЗЗСО №4 ім. Т. Кулеби та А. Одухи, поділилися досвідом роботи фахівців психологічної служби Жовківської і Городоцької ТГ.

🔶️Методисти кабінету «Навчально-методичний центр психологічної служби» Наталія Яремкович ( Natalya Yaremkovich )і Наталія Субота провели з учасниками семінару мотиваційні вправи та ресурсні активності для відновлення, створення сприятливих умов, які необхідні для забезпечення оптимального рівня готовності до виконання завдань за призначенням.

🔶️Спільнота практичних психологів і соціальних педагогів – професійне синергетичне середовище, яке надихає та мотивує до професійного розвитку. Професійна спільнота забезпечує психологічну підтримку, створює умови для взаємодії, партнерства, обміну ідеями та практиками.

 

Наша практичний психолог Кінзерська О.С., як керівник професійної спільноти практичних психологів Щирецької ТГ взяла участь у семінар  області. Координаційні ради психологічної служби районів області - в дії. 

Розглянули низку питань, в тому числі і фінансування.

Обговорили план засідань практичних психологів закладів освіти по ТГ.

Мали можливість послухати колег і обмінятись досвідом.

Познайомились з новими ресурсними техніками та техніками для відновлення. 

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *