Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Методоб'єднання психологів Пустомитівської та Щирецької ТГ

27 лютого 2023 року в департаменті освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації відбувся брифінг директора департаменту Олега Паскі моделі щодо управління психологічною службою в системі освіти Львівщини.

«Війна, яка розпочала московію проти України, показала ті речі, які нам потрібно суттєво змінити й покращити, щоб забезпечити належний психологічний супровід дітей, вчителів тощо. Взагалі необхідно змінити саме ставлення до психологічної служби і до психологів. Тому для нас дуже перший став досвід Ізраїлю, з яким ми маємо можливість ознайомитися з відповідними проектами Міністерства освіти і науки України та Офісу Президента» ,— наголосив Олег Паска .

Нещодавно робоча група фахівців, яка була створена при департаменті освіти і науки, завершила роботу над впорядкуванням у всій системі психологічної служби в освіті області.

За результатами наказу директора департаменту «Про впровадження управлінської моделі психологічної служби системи освіти Львівської області»  затверджено:

Управлінська модель прийняття взаємодії Координаційної ради з департаментом освіти і науки ОВА, Львівським обласним інститутом дипломної педагогічної освіти, районними адміністраціями, органами управління територіальних громад, місцевими органами управління освітою, центрами професійного розвитку педагогічних представників, закладами освіти, інклюзивно-ресурсними інститутами, освітньо-професійним центром спільноти. практичних психологів.

Вже з березня цього року на Львівщині розпочнеться впровадження нової моделі управління психологічною службою та планується, що вона буде накладена та запрацює з 1 вересня 2023 року .

Основними елементами впровадження управлінської моделі є відновлення підвищення престижу роботи практичного психолога, кваліфікації психологів, які працюють у закладах освіти, та повернення системі психологічної служби освіти статусу одного з кращих у світі.

В рамках реалізації даного проєкту відбулася зустріч практичниї психологів Пустомитівської та Щирецької ТГ.  Зустріч відбулася в м. Пустомити у Ліцеї №2 імені В. Кучабського. тема зустрічі "Новий психологічний інструментарій у роботі практичного психолога" в якому взяла участь і наш практичний психолог  Кінзерська О.С.

 

 

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *