Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада, вшановуємо пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.

Голодомор — це геноцид української нації, вчинений в 1932–1933 роках. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави. У 2006 році Законом України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» Голодомор визнано геноцидом українського народу. У 2010 році постановою Апеляційного суду міста Києва доведено геноцидний характер Голодомору, намір Сталіна, Молотова, Кагановича, Постишева, Чубаря, Хатаєвича, Косіора знищити частину української нації. Під час вчинення особливо тяжкого злочину геноциду в 1932–1933 рр. комуністичний тоталітарний режим знищив мільйони.

Розповідати дітям про голодомор, геноцит не легке завдання але надзвичайно потрібна річ. Змалку формується наша свідомість, наш світогляд. В ЗДО №1 вихователем - методистом Мазур І.Р. проведено виховну годину для дітей

"Принеси мені яблучко..."

 

У День пам’яті жертв Голодомору о 16:00 за київським часом запаліть свічку пам'яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

Український інститут національної пам’яті розробив візуальні матеріали:
Відеоролик до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років «Запали свічку пам'яті – поділись теплом з захисником».


Відеоролик «Ти приніс мені яблуко?».


Відеоролик «Запали свічку пам’яті! Не залишай цього дня своє вікно порожнім»

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *