Заклад дошкільної освіти №1
селища Щирець, Львівська область

Проєкт "Почуй лікаря"

Форум "Почуй лікаря, здорова дитина - здорова освіта"

12 травня 2023 року  за сприянням Начальника Львівської ОДА Максима Козицького відбувся форум   "Почуй лікаря, здорова дитина - здорова освіта" присутня на якому разом їз спеціалістом відділу освіти Щирецької ТГ Віблою Л.Р. була і наш практичний психолог Кінзерська О.С. 

Макси Козицький:

"Львівщина залишається єдиною областю в Україні, куди регулярно прибувають евакуаційні потяги та автобуси. Волонтери Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова зустріли й надали першу медичну, психологічну та інформаційну допомогу понад 500 тисячам людей. Вокзал став символом незламності, доброти і підтримки.

▫️Кілька днів тому уряд ухвалив рішення про те, що в усіх областях України з’являться Координаційні центри підтримки цивільного населення. Пишаюся тим, що ми є однією з перших областей, де в кожному районі вже працюють такі центри. У Консультативно-координаційні центри нашої області допомогу отримали понад 42 тисячі людей в потребі. Це результат співпраці великої кількості людей – Львівської ОВА, наших партнерів та районних військових адміністрацій.

▫️Ще один важливий напрям, який ми розвиваємо – психоедукація для вчителів та батьків учнів. За підтримки Мальтійська служба допомоги ділимося з батьками та вчителями знаннями, які дозволяють оперативно реагувати на відхилення у поведінці учнів та допомагати їм долати кризові моменти без важких наслідків. За цей і минулий рік навчанням з психоедукації охопили 8 тисяч людей.

▫️Разом з Інститут психічного здоров'я Українського Католицького Університету та Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" працюємо над підвищенням кваліфікації шкільних психологів. До кінця цього року навчання пройдуть 800 фахівців області.

▫️Почуй Лікаря – унікальний для України проєкт. Завдяки йому більше ніж 11 тисяч учнів зрозуміли, наскільки важливо дбати про своє здоров’я. Школярі області запитують, що їх цікавить. Під наставництвом провідних фахівців області студенти-інтерни готують лекції на ці теми і йдуть з ними у школи. Зустрічі відбуваються у форматі «рівний рівному».

Дякую моїй радниці Галині Бордун за координацію роботи важливих ініціатив.

Ці проєкти закладають фундамент здорової та успішної нації, якою Україна точно буде. Наголосив на цьому під час форуму «Почуй лікаря. Здорова дитина – здорова освіта». Подія згуртувала понад 200 вмотивованих керівників та представників закладів освіти, наших міжнародних партнерів та волонтерів. Дякую усім, хто допомагає нам реалізовувати ці ініціативи, а також проєкти на підтримку ментального здоров’я, безбар’єрності та рівних можливостей для кожного і кожної, які ініціювала Перша леді України Олена Зеленська. Разом ми творимо суспільство небайдужих людей."

 

« повернутися до списку новин

 

ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА В САДОК!

Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

 

 

Логін: *

Пароль: *